Akarsu Ortaokulu
AKARSU MAH. BAĞLAR SK. AKARSU ILKOKULU VE ORTAOKULU BLOK NO 1 NUSAYBİN / MARDİN

VİZYON

Öğrencilerimizi; aklın ve bilimin aydınlığında çağdaş, demokratik ve laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti yasalarına saygılı, sorumluluğunu bilen, değişime ve gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden, kendine güvenen, katılımcı, kendini sorgulayan etkili ve nitelikli, çağdaş, demokratik ve laik, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı bireyler olarak hazırlamaktır.

MİSYON

Atatürkçü düşünce sistemini davranış haline getirmiş çağdaş, demokratik lider özelliklerine sahip, kendisi, ailesi ve çevresiyle barışık, başkalarıyla iyi ilişkiler kuran, hoşgörülü, paylaşmayı bilen, dürüst, erdemli, mutlu, okuduğu okula bağlı, laik bireyler yetiştirmek, bilgili, becerili, sorumluluğunu bilen, araştıran, sorgulayan, çok yönlü ve tarafsız bakabilen, sorumluluklarının farkında olabilen, ülkemizin kalkınmasına yardımcı olabilecek, ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda yüksek öğretime ve hayata iyi bir şekilde hazırlanmış, anadilini doğru ve etkili konuşan, yazan, anlayan, Atatürk İlke ve İnkılaplarını benimseyen vatanını ve milletini seven, İnsan haklarına saygılı ve duyarlı bireyler olmalarını sağlamaktır.

Okula gidiş geliş sağlamak amacı ile öğretmen servisi mevcuttur.

İl:58 km İlçe:34